- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Olej řepkový | 14 |
Parmezán 32% | 25 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 220 |
Špenát | 500 |
Víno bílé suché | 150 |
Zeleninový vývar (čistý) | 400 |
Halibut (syrový) | 600 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, citron
Energetická hodnota celkem: 8551 kJ
Bílkoviny (g): 167,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 233,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2138 kJ
Bílkoviny (g): 41.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 58.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Zvolna orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme rýži a ještě chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáme zeleninový vývar a pomalu vaříme za pravidelného přilévání vývaru do měkka (cca 20 minut). Před servírováním přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, dle chuti případně dosolíme. Na pánvi si na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme čerstvý omytý špenát a necháme jen lehce zavadnout, dle chuti osolíme (část špenátu můžeme vmíchat přímo do rizota). Rybu nakrájíme na jednotlivé porce, očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce osolíme a opepříme a opečeme na troše oleje na pánvi, z každé strany cca 2-3 minuty (dle velikosti), aby zůstala ryba šťavnatá. Před podáváním pokapeme dle chuti citronovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.